Home

Nieuws 167 x bekeken

Plukkeurmerk Fairproduce kan starten met Colland-geld

Den Haag – Met een financiële ondersteuning door uitvoeringsorgaan Colland is de financiering vrijwel rond voor invoering van het plukkeurmerk Fairproduce. Colland draagt 130.000 euro bij om in het eerste jaar inspectiekosten voor champignonbedrijven te financieren.

Daarmee hopen partijen voldoende bedrijven over de streep te trekken om mee te doen en zo een eind te maken aan dubieuze arbeidsconstructies in de champignonteelt.

Met de financiering is de exploitatie voor het eerste jaar rond. Daarna moet de exploitatie vooral door deelnemers worden opgebracht, aldus handelskoepel Frugi Venta.

Volgende week maken deelnemers de naam van de nieuwe voorzitter van de stichting bekend. Het is een bekende onafhankelijke naam in de land- en tuinbouw, stelt Frugi Venta.

Afgelopen dinsdag werden controleurs getraind door medewerkers van de Arbeidsinspectie en Belastingdienst. In de loop van deze maand of in juli zullen de eerste teeltbedrijven gecertificeerd worden. Een reeks handelsbedrijven heeft zich verplicht uitsluitend gecertificeerd product af te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.