Home

Nieuws

Plan voor agrihaven Den Helder

Den Helder - Regionaal samenwerkingsverband Agriboard ziet grote mogelijkheden voor Den Helder als havengebied voor de overslag van agrarische producten uit Noord-Holland. “Een eigen agrihaven voor Noord-Holland Noord als toonaangevend agrarisch gebied met een productiewaarde van jaarlijks meer dan drie miljard euro”, aldus Agriboard.

Nu de marine verder krimpt kan Den Helder met zijn havenfaciliteiten veel betekenen voor de regio als hoogwaardig agrarisch productiegebied, stelt Agriboard. Gemeente en provincie reageren volgens het samenwerkingsverband enthousiast.

Het groene gebied boven de lijn Alkmaar-Hoorn is volgens Agriboard goed voor een exportwaarde van miljoenen euro’s. Zoals jaarlijks 225.000 ton aardappelen. “De meeste aardappelen gaan over de weg naar Vlissingen. Veel is bestemd voor Noord-Engeland. Voor iedereen is het goedkoper om te exporteren vanuit Den Helder. En beter voor het milieu’’, zegt Jacques Dekker van Agriboard.

Of registreer je om te kunnen reageren.