Home

Nieuws 176 x bekeken

PT gaat oude heffingen innen

Zoetermeer – Het Productschap Tuinbouw start dit najaar bij groente en fruitbedrijven met het innen van bijzondere heffingen over eerdere jaren dan het lopende.

Door het uitblijven van Europese goedkeuring van de heffingsverordening kon het schap heffingen in 2009 en 2010 niet eerder opleggen. Het PT heeft via verschillende heffingen in totaal nog circa 28 miljoen uitstaan aan oude heffingen, maar zal dat niet in één keer innen, stelt secretaris Michiel Gerritsen. ”We zullen dit najaar de bestemmingsheffing van 2009 gaan opleggen. Dat komt nooit op een gepast moment, maar we doen het gefaseerd.”

Eerder wees het PT de bedrijven in de teelt en handel erop het bedrag te reserveren op de begroting. Dat moet voorkomen dat bedrijven, bijvoorbeeld door Ehec-problemen – nu extra financiële druk zullen ervaren.

De Europese Commissie deed 1,5 jaar over het goedkeuren van de verordening. ”Om eigenlijk heel beperkte redenen. Nu we nieuw geld kunnen innen, kunnen we de begroting op een goede basis rondzetten”, stelde Gerritsen bij de behandeling van de PT-meerjarenbegroting tot 2014.

Of registreer je om te kunnen reageren.