Home

Nieuws

Outbreak Management Team bespreekt Ehec

Bilthoven - Het Outbreak Management Team komt maandagavond bijeen om het te hebben over de Ehec-bacterie.

Een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft zaterdag een bericht hierover in De Telegraaf bevestigd.

De groep internationale en nationale experts gaat bespreken hoe Nederlandse ziekenhuizen zich kunnen voorbereiden op patiënten die besmet zijn met de Ehec-bacterie en als gevolg daarvan HUS hebben opgelopen. Dat is ernstig nierfalen.

Het RIVM heeft tot nu toe al regelmatig contact gehad met experts van verschillende onderzoeksinstellingen en universiteiten, maar roept nu pas het OMT bijeen. Het OMT kan formeel advies geven aan de ministeries in Den Haag.

Het OMT is ook ten tijde van de Mexicaanse griep regelmatig bijeengeweest om de situatie te bespreken. Hoeveel gevallen van Ehec-besmetting er op dit moment zijn in Nederland, wil het RIVM nog niet zeggen. Het instituut communiceert daar pas maandag weer over.

De laatste stand van zaken is dat er in Nederland vijf bekende gevallen zijn van infectie met de Ehec-bacterie. Al deze vijf patiënten hebben Duitsland bezocht. Vier van hen hebben als gevolg van de infectie ernstige nierklachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.