Home

Nieuws

Organisatie vaste plantencongres van start

Warmond – De onlangs opgerichte Stichting ISU congres 2012 houdt van 17 augustus tot en met 21 augustus 2012 een internationale bijeenkomst voor vaste plantenkwekers.

De Stichting ISU organiseert het congres op verzoek van de ISU (Internationale Stauden-Union). Belangrijkste gasten zijn de leden van die vereniging, maar ook niet-leden krijgen de gelegenheid aan het congres deel te nemen.

Afgelopen woensdag werd een van de eerste stappen gezet om dit congres te organiseren met het openbaar maken van het congreslogo. Het thema is Green City. Vergroening van de leefomgeving betekent onder andere opvang van stof, geluidsdemping, rust geven, opvang van water, isolatie bij kou en warmte.

Op het congres is onder andere aandacht voor daktuinen, verticale tuinen en eetbare tuinen. Hieraan wordt aandacht besteed via bedrijfsbezoeken en andere vormen van kennisuitwisseling. De Floriade en Plantarium zullen daarbij niet worden vergeten. Plant Publicity Holland heeft haar medewerking inmiddels toegezegd.

Naast de ontwikkeling van het logo door Elburg Botanica Media en het vervaardigen van tal van commicatiemiddelen, zal er ook een nieuwe website worden ontwikkeld, die binnenkort te raadplegen is onder www.isu-perennials.org.

Stichtingsvoorzitter Vollebregt is verheugd dat deze samenwerking tot stand is gekomen en meldde met belangstelling uit te zien naar het fotoboek dat Elburg Botanic Media gaat maken van alle nieuwe soorten, die de leden van de ISU hebben ingezonden en die zijn opgeplant in de Tuinen van Appeltern. De Internationale Stauden Union (ISU) is een organisatie, die internationale contacten van ondernemers in de sector stimuleert. Zij heeft meer dan 400 leden in vele landen in Europa.

Elke twee jaar wordt er een congres georganiseerd en vanwege de Floriade gebeurt dat deze keer in Nederland. Tijdens de congressen wordt er veel gepraat en kennis uitgewisseld. De organiserende stichting ISU congres 2012 maakt dan ook ruimte in het programma voor Nederlandse vakgenoten om de leden van de ISU te kunnen ontmoeten. Vervolgens kunnen zij zelf bepalen of zij de gelederen willen komen versterken.


Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.