Home

Nieuws 297 x bekeken

Opkoopregeling groente twee dagen korter

Zoetermeer – Telers van glasgroente kunnen tot dinsdagavond 28 juni partijen aanmelden voor de opkoopregeling die formeel tot en met 30 juni loopt.

De Europese Commissie heeft die datum genoemd als einddatum waarop alle partijen geregistreerd en gecontroleerd moeten zijn.

De sector heeft met ELI daarom afgesproken tot en met 28 juni partijen aan te melden. LTO en Productschap Tuinbouw adviseren telers bij een marktprijs onder de opkoopregeling zoveel mogelijk gebruik te maken van de interventieregeling. Door maximaal gebruik te maken van de interventieregeling wordt zoveel mogelijk voorkomen dat onnodig extra voorraden worden aangelegd.

Volgens LTO Noord Glaskrachtvoorzitter Nico van Ruiten is de marktsituatie deze week verslechterd. ”In het begin werd nog 20 cent betaald voor komkommer. Dat is nu gezakt naar een dubbeltje.” Daardoor zijn de volumes voor interventie weer opgelopen de laatste dagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.