Home

Nieuws 258 x bekeken

Oeso: duurzame groei landbouw bittere noodzaak

Parijs - De landbouwproductie moet door meer onderzoek, innovatie en educatie duurzamer en sterker groeien.

Markten moeten beter functioneren en eigendomsrechten moeten in meer landen juridische fundering krijgen. Dat schrijft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso). Volgens de Oeso hebben boeren en tuinders enorme vooruitgang geboekt: ze produceren fors meer voeding per hectare en doen dat op een steeds meer milieuvriendelijker wijze. De ontwikkeling is echter zeer ongelijk verdeeld over de wereld.

Volgens de Oeso wordt de noodzaak tot het vergroten van de productie nog onvoldoende erkent. De Oeso stelt ook vast dat markten meer sturing nodig hebben. Marktprijzen moeten volgens de Parijse organisatie bovendien meer zaken als milieuvervuiling en arbeidsstandaarden reflecteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.