Home

Nieuws

Noodweer richt flinke schade aan in Frankrijk

Orange – Noodweer met enkele zware hagelbuien heeft flinke schade aangericht bij tuinderijen en in boomgaarden in verschillende delen van Frankrijk.

In de Vaucluse werd bij een aantal tuinders een groot deel van het gewas op het veld, waaronder meloenen en pruimen, vernield door hagelstenen van drie centimeter. In appel- en perenbedrijven werd eveneens grote schade aangericht. Ook gingen de ramen van een aantal kassen aan diggelen.

De regionale boerenbond FDSEA komt maandag in spoedzitting bijeen om de situatie in kaart te brengen. Verder in het Zuiden werd een aantal telers van sla ernstig getroffen. Voor de komende dagen wordt in veel delen van het land opnieuw noodweer voorspeld waarbij vooral het verre Zuidwesten het zwaar te verduren krijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.