Home

Nieuws 211 x bekeken

Nog steeds zeven kinderen in ziekenhuis wegens E.coli

Lille - In Franse ziekenhuizen liggen nog steeds zeven kinderen besmet met E.coli 0157.

De kinderen hebben naar alle waarschijnlijkheid de besmetting opgelopen door het eten van besmette diepvrieshamburgers van Lidl. Eén van de kinderen in een ziekenhuis in Lille is er ernstig aan toe en is in een kunstmatige coma gebracht, met de andere zes gaat het redelijk.

Volgens de regionale dienst voor de volksgezondheid in Noord-Frankijk 'is de situatie nu stabiel'. In Valenciennes zijn twee mogelijke nieuwe gevallen van E.coli opgedoken maar die patiënten zijn niet in het ziekenhuis opgenomen. Verder heeft de voedselveiligheidsdienst gewaarschuwd dat een flink deel van de betrokken partij hamburgers via de groothandel Runcis in winkels in en rond Parijs is verkocht. De producent, vleesbedrijf SEB, heeft inmiddels op een speciaal ingestelde hulplijn meer dan 40.000 telefoontjes behandeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.