Home

Nieuws

Nedersaksen vermoedt dat zaadgoed Ehec-besmetting veroorzaakte

Hannover – Het gezondheidsministerie in Nedersaksen vermoedt dat zaadgoed de oorzaak is geweest van de Ehec-besmetting in Duitsland.

Maar bewijs daarvoor is er niet. Het vermoeden is gebaseerd op epidemiologisch onderzoek.
De Duitse autoriteiten gaan ervan uit dat het Duitse biologische bedrijf Gärtnerhof in het Nedersaksische Bienenbüttel de bron is van de besmetting. Welke van de kiemgroenten van het bedrijf daarbij de drager geweest zijn van de bacterie is nog steeds onduidelijk.

Na onderzoek bij besmette medewerkers spitst het ministerie zich toe op drie kiemgroenten, die de medewerkers het meest gegeten hebben.

Een woordvoerder van het gezondheidsministerie zegt dat alle opties nog open liggen, maar dat er wel een sterk vermoeden is dat het zaadgoed besmet is geweest. ”Het is echter heel goed mogelijk dat we het bacteriologisch bewijs nooit zullen kunnen leveren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.