Home

Nieuws

Nederlandse Ehec-bietenkiem uit de handel

Zoetermeer – De Nederlandse partij bietenkiemen waarop in Duitsland Ehec is aangetroffen, wordt overal uit de handel gehaald. Dat heeft een woordvoerder van Productschap Tuinbouw vandaag laten weten.

Gisteravond werd bekend dat de bacterie – overigens niet de gevaarlijke variant die momenteel Duitsland op zijn kop zet – is aangetroffen op een partij rode bietenkiemen van een Nederlandse teler. ”Alle afnemers van deze teler zijn direct geïnformeerd en alles is teruggeroepen en wordt nu vernietigd”, aldus de woordvoerder. Het is niet bekend hoe groot de partij is.

De nVWA maakt in de loop van de dag duidelijk om welke verpakking het gaat, zodat consumenten kunnen controleren of zij de groente in huis hebben.

Rode bietenkiemen zijn een kiemgroente, net als taugé. Het wordt vaak als garnering gebruikt door de rode kleur en de redelijk neutrale smaak.

25 mensen, met name Duitsers, zijn inmiddels overleden aan het EHEC-virus. Meer dan 2.300 mensen in veertien landen zijn ziek geworden. Het virus werd in Noord-Duitsland voor het eerst aangetroffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.