Home

Nieuws

Natuurmonumenten wijst 58 geprioriteerde natuurgebieden aan

Den Haag – Stichting Natuurmonumenten heeft voor de komende vier jaar 58 natuurgebieden aangewezen waarvan de ontwikkeling door moet gaan. Dat staat in de ambities van Natuurmonumenten tot 2015.

De organisatie heeft begrip dat de regering moet bezuinigen. ”Maar voor herstel van de economie zien ze vaak de natuur over het hoofd. Ze zouden beter moeten weten: toerisme en recreatie zijn een sector met een gouden toekomst voor Nederland”, aldus de organisatie in haar plan. Ze doelt vooral op de toenemende groep gezonde en welvarende ouderen die tijd en geld hebben om te genieten van de natuur. ”Net als de kenniseconomie is de belevingseconomie daarom een groeisector”, aldus Natuurmonumenten.

Naast deze economische overweging hecht Natuurmonumenten waarde aan natuuraanleg vanwege de leefbaarheid van het land, de kwaliteit van het landschap en de biodiversiteit. Ook de waterveiligheid is een argument om de ontwikkeling van natuur door te zetten.
Natuurmonumenten houdt de ambitie om het masterplan voor de natuur, de Ecologische Hoofdstructuur, volledig te realiseren. Maar gezien de bezuinigingen heeft de organisatie er begrip voor dat dit langer zal gaan duren.

Of registreer je om te kunnen reageren.