Home

Nieuws 1 reactie

Natuurmonumenten maait met wildredder

's Gravenland - Natuurmonumenten gaat deze maand maaien langs bermen, bosranden en graslanden die bij de organisatie in beheer zijn. Om te voorkomen dat pasgeboren reekalfjes en ander jong wild in de messen van de maaimachine terechtkomen, werkt de organisatie dit jaar met een zogenoemde wildredder op de machine, zo is dinsdag bekendgemaakt.

De wildredder is een apparaatje op de maaimachine dat warmtebronnen in het grasland aanwijst. Voordat op die plekken wordt gemaaid, kijkt de wildbeheerder of er zich een diertje verschuilt.

Boswachters van Natuurmonumenten verstoren de rust in gebieden waar gemaaid gaat worden. Ook plaatsen ze daar stokken met wapperende linten, waaraan wild een hekel heeft. Dat alles om het wild weg te laten trekken voordat de maaimachine komt. Maar onder andere pasgeboren reekalfjes kunnen nog niet lopen en blijven verscholen in het hoge gras achter. De wildredder kan hen tijdig opsporen. Het apparaat is oorspronkelijk ontwikkeld om nesten van weidevogels tijdig te ontdekken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    eindelijks iets goeds van deze club. Nu de jacht nog verbieden in jullie terreinen. dit wil namelijk meer dan 95% van de leden. Niet lullen over beheer, dat bestaat niet. het zijn allemaal knallers.

Of registreer je om te kunnen reageren.