Home

Nieuws 199 x bekeken

'NMA moet oordelen over risico veevoer'

Barneveld - De Nederlandse Mededingingsdautoriteit (NMA) moet een oordeel vellen over de leveringsvoorwaarden van Nederlandse mengvoerfabrikanten.

Daarin staat dat zij alleen de schade van een met verboden stoffen vervuilde partij mengvoer moeten vergoeden en niet verantwoordelijk zijn voor de vervolgschade. Dat is onacceptabel volgens voorzitter Jan Odink van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi). Odink riep vertegenwoordigers van diverse pluimvee-organisaties donderdag tijdens de openbare bestuursvergadering van het Productschap Pluimvee en Eieren op om een klacht in te dienen bij de NMA over de beperking van een schadevergoeding door Nederlandse mengvoerbedrijven.

"Is die beperking juridisch gezien wel juist", vraagt hij zich af. "De Nederlandse mengvoerindustrie is het zwakke punt in de Nederlandse voedselketen. Mengvoerbedrijven moeten hun verantwoordelijkheid nemen en een onderdeel worden van de kwaliteitssystemen van die keten."

Of registreer je om te kunnen reageren.