Home

Nieuws

Mogelijk volgende week hervatting export Rusland

Moskou - De export van Nederlandse groenten naar Rusland kan in de loop van de volgende week wellicht worden hervat.

Dat is het resultaat van een gesprek dat staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) woensdag had met zijn Russische ambtgenoot. De komende dagen wordt technische informatie over de teelt in Nederland en de gehanteerde testmethoden uitgewisseld. Dit moet leiden tot een speciaal certificaat voor Nederlandse producten.

Daarmee blijven de Russische grenzen voor groenten uit andere EU-landen vooralsnog gesloten. Moskou wil eerst zekerheid over de bron van de Ehec-besmettingen. Of die zekerheid er ooit zal komen, wordt door deskundigen overigens ernstig betwijfeld. Bleker noemt de afspraken die hij nu heeft gemaakt een ‘noodvoorziening’.

Of registreer je om te kunnen reageren.