Home

Nieuws 292 x bekeken

Mogelijk toch glastuinbouw bij Eemshaven

Groningen – De gemeenteraad van de Groningse gemeente Eemsmond neemt over twee maanden een besluit over de aanleg van een glastuinbouwgebied.

Het gebied zou kunnen verrijzen bij de vooral industriële Eemshaven. Tuinders zouden in het gebied gebruik kunnen maken van CO2 van de nabij gelegen industrie, terwijl de bedrijven stroom kunnen terugleveren.

De ontwikkeling van het gebied ligt sinds 2008 stil. Milieu- en natuurorganisaties dienden zienswijzen in op het concept-bestemmingsplan. De gemeente en provincie reageerden hier op, maar een nader onderzoek naar de vogelstand liep spaak. Sovon Vogelonderzoek weigerde gegevens over vogeltellingen bekend te maken. Tevens moet nog lichtonderzoek worden gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.