Home

Nieuws 1 reactie

Moeder aspergeteelster gooit bedrijf op slot

Someren – De moeder van aspergeteelster José Janssen heeft vanochtend het bedrijf in Someren gesloten. De laatste vier Poolse werknemers die er verbleven, moesten het terrein verlaten. Ze zijn opgevangen door FNV-bestuurder Wim Baltussen.

Volgens Baltussen is één van hen per trein terug naar Polen; de andere drie kunnen bij hem thuis logeren tot het weekeinde.

Afgelopen dagen waren al 22 Polen met hulp van de vakbond huiswaarts gekeerd. Ze kregen van de FNV ieder 100 euro reisgeld mee. Baltussen spreekt van een voorschot. Het bedrag zal in mindering worden gebracht op het achterstallig loon dat de Polen van Janssen tegoed hebben. De vakbond zet zich in om de salarissen alsnog te innen.

José Janssen werd anderhalve week geleden weer opgepakt wegens nieuwe vermoedens over economische uitbuiting van werknemers. De Polen verdienden naar eigen zeggen ver onder het minimumloon. Bovendien moesten ze Janssen relatief veel betalen voor de verblijfskosten op het bedrijf.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ik ken Jose niet en het bedrijf niet, maar ik lees wel dat er 26 polen werkten, ik neem aan dat die er op vrijwillige basis zijn gaan werken ondanks de horror verhalen van afgelopen jaren
    wie kan met dat uitleggen?

Of registreer je om te kunnen reageren.