Home

Nieuws 186 x bekeken

Ministerie onderzoekt grootschalig windmolenpark Drenthe

Den Haag - Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie gaat onderzoek doen naar de effecten van een windmolenpark in de Drentse gemeente Borger-Odoorn. Het park moet zoveel energie gaan opleveren dat alle inwoners van Drenthe van stroom kunnen worden voorzien. Dit komt overeen met 300 tot 450 Megawatt.

Windenergieprojecten van nationaal belang vallen onder de Rijkscoördinatieregeling, waardoor de ministers van ELI en Infrastructuur en Milieu hier verantwoordelijk voor zijn. Minister Maxime Verhagen vindt windparken op land van groot belang. “We schakelen geleidelijk over op duurzame energie. Daarbij steunen we als eerste de relatief goedkoopste technieken. Wind op land is daar één van. Zo wordt er per euro belastinggeld meer groene energie opgewekt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.