Home

Nieuws 164 x bekeken

Ministerie en Kootwijkerbroek in gesprek over commissie

Kootwijkerbroek - De Stichting Onderzoek Mond- en Klauwzeercrisis Kootwijkerbroek en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zijn in gesprek over de mogelijke instelling van een onderzoekscommissie.

Staatssecretaris Henk Bleker deed in maart de handreiking de instelling van een onderzoekscommissie niet te zullen tegenhouden. Hij legde het initiatief echter bij de onderzoekscommissie in Kootwijkerbroek.

Het ministerie bevestigt dat er inmiddels informele gesprekken zijn geweest over de instelling van een onafhankelijke commissie. Een eerdere poging om tot de instelling van zo’n commissie te komen strandde in 2003. Toenmalige minister Veerman wilde niet akkoord gaan met de voorwaarden die de Kootwijkerbroekse onderzoekscommissie stelde bij de instelling van een onafhankelijke commissie.

Ondertussen heeft de bezwarencommissie van het ministerie te kennen gegeven niet binnen de aangegeven termijn uitspraak te kunnen doen in de bezwarenzaak die de Kootwijkerbroekers hebben aangespannen. In de bezwarenprocedure wordt opnieuw gekeken naar het besluit om te gaan ruimen na de vaststelling van mond- en klauwzeer in Kootwijkerbroek.

Of registreer je om te kunnen reageren.