Home

Nieuws 189 x bekeken

Merkel uit forse kritiek op plafond directe betalingen

Koblenz – Bondskanselier Angela Merkel heeft fors uitgehaald naar de plannen van Brussel om een plafond te leggen op de directe betalingen.

”Een invoering van bovengrenzen ervaren wij als een frontale aanval”, aldus de regeringsleider vanmiddag in haar rede op het jaarlijkse congres – de Bauerntag – van boerenfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) in Koblenz.

Volgens Merkel wekken dergelijke voorstellen geen gevoel van betrouwbaarheid, maar dat heeft Duitsland en de landbouw nu juist wel nodig, naast ’afbouw van bureaucratie en evenwichtige marktverhoudingen.’

Zij belooft dat de regering in Berlijn zich volgend jaar als de discussie over de landbouwbeleidhervorming wordt hervat zich ’voor verstandige voorwaarden voor de Duitse landbouw zal inzetten.’

Afgezien daarvan ziet zij voor de sector een grote taak weggelegd bij de overstap op vernieuwbare energiebronnen in verband met de afwikkeling van de kerncentrales in de periode tot 2022. Het aandeel vernieuwbare energie moet in die tijd van 17 procent naar 35 procent worden opgekrikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.