Home

Nieuws 290 x bekeken 2 reacties

'Mensen eten anders door voedselprijzen'

Londen - Mensen veranderen wereldwijd hun eetgewoonten vanwege de stijgende voedselprijzen.

Dat meldde hulporganisatie Oxfam woensdag op basis van een eigen onderzoek onder meer dan 16.000 mensen in 17 landen. Meer dan de helft van de ondervraagden gaf aan de afgelopen twee jaar anders te zijn gaan eten. Voor bijna 40 procent zouden stijgende voedselprijzen de reden zijn voor het nieuwe dieet. Volgens Oxfam was de verandering in het eetpatroon in Kenia het grootst. Daar gaf ruim driekwart van de ondervraagden aan van spijs te zijn veranderd.

Ook westerse mensen nemen ander voedsel tot zich. Volgens het onderzoek eet ruim de helft van de Amerikanen anders. Voor bijna een derde van hen is dat een prijskwestie. Volgens Oxfamdirecteur Jeremy Hobbs veranderen de eetpatronen in de wereld erg snel door de stijgende voedselprijzen en gaan veel mensen over op een kleiner en ongezonder dieet.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Geef eens een voorbeeld van een kleiner en ongezonder dieet.

  • no-profile-image

    Pasta spul en pizza schijven,allemaal gemaakt van graan!!!!
    Wat is het verschil??? (kost alleen nog meer)

Of registreer je om te kunnen reageren.