Home

Nieuws

Medewerkers Tönnies Brørup schorten staking

Brørup- De staking in de Tönnies-slachterij in het Deense Brørup is opgeschort.

Het personeel besloot vanmiddag alsnog weer aan het werk te gaan. Volgende week wordt het overleg met de bedrijfsleiding over de indeling van de werkweek hervat. De door Tönnies beoogde indeling was vorige week woensdag voor de medewerkers de aanleiding om het bijltje erbij neer te gooien. De rechter besloot afgelopen dinsdag echter dat de staking niet rechtmatig was. Gisteren weigerde het personeel desondanks weer aan het werk te gaan, omdat de bedrijfsleiding dreigde met ontslag als niet aan de uitspraak van de rechter tegemoet zou worden gekomen.

De rond de 18.000 varkens die Brørup tijdens de staking niet heeft kunnen slachten worden deels naar Duitsland doorgestuurd.Of registreer je om te kunnen reageren.