Home

Nieuws

Mechelse veiling ziet prijs tomaat en paprika stijgen

Sint Katelijne Waver - De Mechelse Veiling noteert deze donderdag betere tomaten- en paprikaprijzen door een aantrekkende exportvraag. Voor tomaten werd circa 40 cent of iets meer betaald.

Dat betekent dat geen partijen zijn doorgedraaid, stelt een woordvoerder. De ophoudprijs is nog altijd 25 cent op de veiling.

De impuls in de prijsontwikkeling lijkt vooral het gevolg van de Duitse vraag. “Op de Russische markt zijn het de Turkse tomaten die vooralsnog in de weg zitten. De Russen zijn door het wegvallen van de Europese markt beleverd door de Turkse telers. Bij paprika was wel duidelijk dat kopers voor de Russische markt zich bewapenen. Er ontstaat een mate van spanning nu.”

In Nederland en België zijn nog geen duidelijke signalen van daadwerkelijke uitvoer van product. Een verkoper: “In Nederland is het misschien duidelijk dat de importstop over is, maar onze klanten in Rusland wisten nog van niets. Die zijn ook voorzichtig, omdat ze al veel geld hebben verloren bij het invoeren van de ban op Europese producten.”

Of registreer je om te kunnen reageren.