Home

Nieuws 188 x bekeken

Markt veert op met grote Duitse vraag glasgroenten

Den Haag – Een grote Duitse vraag zorgt voor een snel herstel van de markt voor glasgroente. Een handelaar meldt dagprijzen voor komkommer van 30 cent per stuk, ruim boven het niveau van de opkoopregeling. ”Die prijs is weer genormaliseerd.”

Ook bij paprika is de prijs deels genormaliseerd. ”Het lijkt erop dat Duitser een inhaalslag maken”, aldus de handelaar.

Frugi Venta tempert dat optimisme nog wat. ”De schappen moeten weer vol. Als Aldi en Lidl gaan trekken dan zie je dat op de markt. Het is de vraag hoe de consument zal reageren. Dat weten we aan het einde van de week.”

Voor tomaten blijft de prijs op een minimumniveau. Een handelaar noemt prijzen van 37 cent, dat ligt boven het niveau van de opkoopregeling, maar volgens de handelaar is dat peil verhoogd. Frugi Venta kon dat niet bevestigen. Opvallend is dat de Belgen nog een minimumprijs hanteren van 23 cent, zegt hij.

Volgens het Productschap Tuinbouw werden gisteren nog 48 partijen ter interventie aangeboden. Dat was een daling ten opzichte van de periode daarvoor. Of daar vandaag nog partijen zijn bijgekomen, kon de woordvoerder niet zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.