Home

Nieuws 855 x bekeken

LokoLED gaat LED-verlichting aan leden LTO leveren

Alkmaar - LokoLED wordt de 'preferred supplier' voor de 56.000 leden van LTO Bedrijven.

De partijen tekenden dinsdag een contract. LTO-leden krijgen een korting wanneer ze verlichting van LokoLED betrekken. LokoLED hoopt met het contract op te kunnen schalen in de agrarische sector.
LokoLED brengt sinds 1,5 jaar LED-verlichting op de markt. Het bedrijf claimt dat TL-buizen van LokoLED 65 procent minder energie verbruiken dan reguliere TL-verlichting. De lichten hebben bovendien een lange levensduur van 50.000 uur. LED-verlichting is in de agrarische sector relatief nieuw.

Karst Breeuwsma van LTO Bedrijven is ervan overtuigd dat LED-verlichting een opmars zal maken in de agrarische sector: "het mes snijdt aan twee kanten. De agrariër bespaart in zijn kosten en ook het milieu profiteert." Aan de selectie van LokoLED ging volgens LTO een lange selectieprocedure vooraf.

Volgens general manager Bernard Harms van LokoLED kan de keuze van LTO worden gezien als een bevestiging van de kwaliteit van LokoLED. "Een belangenorganisatie gaat niet over één nacht ijs." Harms ziet kansen voor LED-verlichting in zowel stallen als kassen. Het is met name interessant voor bedrijven met relatief veel draaiuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.