Home

Nieuws 279 x bekeken

Le Maire eet stuk komkommer op tv

Parijs – Om te bewijzen dat komkommers veilig zijn, heeft de Franse minister van landbouw Bruno Le Maire een flink stuk verorberd tijdens een nieuwsuitzending op de tv.

Le Maire vergewiste zich er echter wel van dat de komkommer eerst goed gewassen was, liet hij daarbij weten.

De minister reageerde daarmee indirect op een oproep van voorzitter Xavier Beulin van de boerenbond FNSEA. Die wil dat de regering ’een symbolische actie’ voert om de Fransen er toe aan te zetten groente te blijven eten. ’’Ik wil een duidelijk gebaar, ik wil dat onze ministers naar buiten treden. De minister van landbouw doet dat wel maar misschien kan zijn collega voor consumentenzaken de Fransen gewoon simpelweg komen vertellen dat ze groente kunnen eten”, aldus Beulin.

Of registreer je om te kunnen reageren.