Home

Nieuws 2 reacties

LTO-voorzitter doet aangifte tegen actiegroep

Beerta/Zwolle - De Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) heeft de 26 varkenshouders bij wie in het geheim is gefilmd door de actiegroep Ongehoord, opgeroepen aangifte bij de politie te doen. De tot dusverre onbekende actiegroep filmde onlangs in het geheim in varkensstallen en publiceerde de beelden maandag.

Annechien ten Have-Mellema, voorzitter van de vakgroep varkenshouderij van LTO Noord, heeft dinsdag aangekondigd aangifte te doen wegens huisvredebreuk en smaad. Ook in haar varkenshouderij in het Groningse Beerta werden opnames gemaakt. ,,Mensen hebben zich illegaal toegang verschaft tot mijn bedrijf.''

De actiegroep bekritiseert met name varkenshouders die uit hoofde van hun bestuursfunctie geregeld in de media optreden. Behalve Ten Have-Mellema kregen ook de secretaris van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders en de voorzitter van Varkens in Zicht in het geheim bezoek van Ongehoord. De actiegroep beweert dat ze bij hen op vieze en overvolle stallen stuitten en gewonde varkens aantroffen.

Volgens Mellema geeft de actiegroep een ,,heel eenzijdig beeld''. ,,Er zijn af en toe zieke dieren en soms gaan ze dood. Dat is nu eenmaal zo als je op een boerderij met dieren werkt.''

LTO bestudeert nog welke juridische stappen worden ondernomen.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Annechien het is ongehoord wat deze hufters hebben gedaan.
    Dat neemt niet weg dat de organisatie waar u voor staat, vele malen vernietgender is voor het boeren bestaan.
    De multinationals zoals Z.L.T.O. zijn nu de nieuwe macht hebbers . Die feilloos weten hoe ze hun onderdanen in toom moeten houden. Vanavond op tv zijn ze uit de kast gekomen de multinationals . en hun eisen op tafel gelegd . hoe er omgegaan dient te worden met de EU. Rabobank ging ze voor, door voor te schrijven hoe we met onze hypoteken moeten omgaan. Shell bepaalt de energie prijs al jaren. Banken mogen 1,5% ekstra rente berekenen ,met toe stemming van de politiek. voor mooie woorden en baantjes. De politiek gebruikt nog altijd de oude beproefde metode.. ANGST... SLAAP ZACHT.

  • no-profile-image

    natuurlijk is het niet goed wat aktiegroep Ongehoord heeft gedaan. Het staat eigenlijk ook al in de eigen naamgeving die ze zichzelf geven. Wat de sector denkt te gaan bereiken om allemaal maar aangiftes te gaan doen dan weet ik wel wie de verliezer is. Zeer beslist niet de aktiegroep. De varkenshouderij zal verliezer zijn in dit gebeuren. Overal gaat men met dubbele ogen naar kijken. In plaats van nu een controleur komen er zodadelijk 2 controleurs staan als er biggen geladen worden voor de export of transport. Aan de poort van de slachterij ook maar wat controleurs extra. Tevens lees ik dat de sector al zieke varkens aan het vergelijken zijn met zieke mensen in verzorgingstehuizen !!. Kan je nog verder zinken. ?? Ik wens daar niet aan mee te doen. Je moet vertrouwen op de kracht die je zelf hebt en open en transpirant zijn. Vergeet niet dat er ontzettend veel negatieve inkomens zijn op gezinsbedrijven met eigenlijk opgavens die niet haalbaar zijn inzake welzijn dieren ,milieu en volksgezondheid. De grotere industriele bedrijven met al die sterrenafspraken die ze niet nakomen zullen het wel redden maar de verliezers zijn anderen, juist de kleinere bedrijven waarmee de burger/consument zich nog verbonden voelt in dit gebeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.