Home

Nieuws 216 x bekeken

Kritiek op afschieten ganzen neemt toe

Amstelveen - 24 dierenbeschermingsorganisaties hebben in een brief aan staatsstecretaris Henk Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) laten weten dat ze vinden dat ganzen niet mogen worden afgeschoten.

Dat maakte de Coalitie DierenwelzijnsOrganisaties Nederland (CDON) maandag bekend. Bij de CDON zijn onder meer Milieudefensie en Stichting De Faunabescherming aangesloten.

Onlangs sloten zeven andere organisaties, waaronder Staatsbosbeheer en de Vogelbescherming Nederland, een akkoord over de manier waarop de ganzenpopulatie in Nederland omlaag moet. Afschieten is volgens hen een optie. Dat akkoord ligt nu bij Bleker.

Vorige week stuurden vijf dierenbeschermingsorganisaties de staatssecretaris ook een brandbrief waarin zij hem verzochten het akkoord van de zogenoemde Ganzen-7 te negeren. Volgens een zegsvrouw van de Faunabescherming ondertekenden twee organisaties beide brieven.

De dierenorganisaties zijn tegen het afschieten van ganzen, omdat de populatie sowieso blijft groeien zolang de omgeving niet onaantrekkelijk wordt gemaakt als vestigingsplaats voor ganzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.