Home

Nieuws 215 x bekeken

Kraanwater vervangt bronwater op Binnenhof

Den Haag - Een zwarte dag dinsdag voor de liefhebbers op het Binnenhof van spannende bronwatertjes, al of niet met bubbels, uit diverse landen. Politici, ambtenaren en ander ondersteunend personeel, journalisten: ze moeten het voortaan in de parlementsgebouwen met kraanwater doen.

Een motie van scheidend CDA-Kamerlid en oud-landbouwminister Gerda Verburg daartoe werd aangenomen. Ze diende de motie vorige week in omdat gewoon kraanwater net zo goed te drinken is en veel beter is voor het milieu. Ook is het nog eens stukken goedkoper.

Bronwater in flesjes is volgens Verburg 650 keer milieu-onvriendelijker en 350 keer duurder dan het product van de Haagse Duinwaterleiding. Daaraan kunnen voor wie dat wil, best bubbels worden toegevoegd, aldus Verburg.

In de drinkwatersector zijn ze blij met het initiatief van Verburg. ,,Het Nederlandse drinkwater behoort tot de beste ter wereld, is duurzaam geproduceerd, is altijd beschikbaar en kost gemiddeld slechts 1,50 euro per duizend liter. Wij ondersteunen de motie van harte", aldus Piet Jonker, algemeen directeur van regionaal waterbedrijf Dunea.

Of registreer je om te kunnen reageren.