Home

Nieuws

Koks grootkeukens doen mee met Zilveren Champignon 2011

Zeist - Koks die werken in grootkeukens, zoals instellingen en bedrijfrestaurants kunnen dit jaar voor het eerst meedoen met de wedstrijd om de Zilveren Champignon.

De wedstrijd om de Zilveren Champignon is traditioneel een wedstrijd voor restaurantkoks. De meeste kookwedstrijden worden georganiseerd voor koks die werken in restaurants. Maar in grootkeukens zoals die van zorginstellingen, gevangenissen of grote bedrijven staan vaak ook topkoks aan het roer. Ze hebben zich in hun eigen vakgebied gespecialiseerd, aldus de organisatie.

Het doel van de culinaire wedstrijd is het gebruik van champignons te stimuleren en ideeën te genereren voor nieuwe gebruiksmogelijkheden. Wedstrijddeelnemers koken twee gerechten met champignons als middelpunt. Zij kunnen daarbij het accent leggen op smaak, creativiteit, presentatie en/of voedingswaarde.

De deadline voor aanmelding is voorlopig vastgesteld op 15 juli 2011. De vernieuwde wedstrijd vindt plaats op maandag 3 oktober 2011 in de horecakeukens van het ROC van Amsterdam.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.