Home

Nieuws

Keukenhofseizoen is ten einde

Lisse – Het Keukenhofseizoen van 2011 is definitief ten einde. Deze week zijn de hoveniers van de bloemententoonstelling begonnen met rooien van de zeven miljoen bloembollen.

De klus gebeurt als vanouds voor een groot deel met de hand, omdat de (kleine) rooimachines lang niet overal in het park kunnen worden ingezet.

Het afgelopen seizoen gaat de boeken in als erg succesvol met een totaal aantal bezoekers dat in de buurt van de 900.000 ligt. Volgend jaar is Keukenhof open van 22 maart tot en met 20 mei. Of dat seizoen opnieuw een topper wordt hangt af van de natuur die ervoor kan zorgen dat de bollen vroeg of laat in bloei komen. Een ander aspect dat een stempel op het bezoekersaantal kan drukken is het feit dat volgend jaar vanaf begin april in Venlo de Floriade wordt gehouden.

Keukenhof-directeur Piet de Vries laat blijken hier niet wakker van te liggen. ”We rekenen sowieso op een spin-off-effect van onze enorme promotiecampagne die dit jaar met name op de Duitse bezoekers was gericht. Uiteraard is het niet onmogelijk dat we het effect van de Floriade ondervinden. Ook omdat Keukenhof en de Floriade dit keer op flinke afstand van elkaar liggen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat beide tentoonstellingen elkaar niet in de weg zitten. Dat zitten we overigens ook niet als het op marketing en promotie aankomt. Integendeel, want bij diverse gelegenheden trekken we met elkaar op.” De Vries stelt ook vast de Keukenhof en de Floriade qua beleving anders zijn.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.