Home

Nieuws

Kamerleden nemen kijkje in slachthuis

Den Haag – ”Maandag slachten jullie weer toch? Dan komen we direct kijken.” Dat zei Henk Jan Ormel (CDA) donderdag tegen de Joodse Gemeente Amsterdam tijdens de hoorzitting in de Tweede Kamer over onverdoofd slachten. Die gaf aan dat de parlementariërs nog niet de moeite hebben genomen te komen kijken in het enige slachthuis in Nederland waar op maandag koosjer wordt geslacht.

Een grote Kamermeerderheid heeft zich achter Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) geschaard die een verbod wil invoeren op onbedwelmd slachten. De Kamer wil voor de zomer de knoop doorhakken. Ormel en Esmé Wiegman (ChristenUnie) zullen het slachthuis in Amsterdam binnenkort bezoeken. Daarna bezoeken ze samen met de joodse organisatie een regulier slachthuis.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.