Home

Nieuws 1 reactie

Kamer wil met Rutte over ontpoldering debatteren

Den Haag – De Tweede Kamer wil in debat met premier Mark Rutte over de weigering van het kabinet het Deltaresrapport over de ontpoldering in de Westerschelde openbaar te maken.

De Partij voor de Dieren diende hiertoe woensdag een verzoek in, dat wordt gesteund door SP, PvdA, D66, Groenlinks en Christenunie. Het onderzoek ligt al een tijdje op het ministerie van Economische Zaken, maar staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) heeft aangegeven het pas aan het einde van deze maand te zullen vrijgeven. Eerst wil hij overleg voeren met de Europese Commissie en vervolgens moet er nog een kabinetsreactie worden geformuleerd.

Woensdag werd ook bekend dat de Vogelbescherming naar de rechter stapt als het kabinet niet binnen veertien dagen besluit de Hertogin Hedwigepolder onder water te zetten. De organisatie wil niet wachten op publicatie van het rapport.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Moet men nog steeds met die vernietiging van goed landbouwgrond doorgaan! Crisis, honger ,armoede en dan zo maar doorgaan. Schandalig!

Of registreer je om te kunnen reageren.