Home

Nieuws 356 x bekeken

Kalversector wil dieren op twee plaatsen kunnen lossen

Zoetermeer – Vrachtwagens met nuchtere kalveren moeten voortaan op twee adressen kunnen lossen in plaats van één adres, zoals nu.

Dit vindt de vleeskalversector. Ze is in overleg met de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) en transportcertificeerder QLL om hiervoor toestemming te krijgen. Komt dat rond, dan wil het Productschap Vee en Vlees (PVV) de IKB-regelgeving hierop aanpassen. Voor de aanvoer van kalveren moet dan wel gebruik worden gemaakt van transporteurs die QLL zijn gecertificeerd.

Andere veranderingen die ze wil opnemen in de IKB-regels is dat de bezoekfrequentie van dierenartsen verandert, dat de voorschriften met betrekking tot ongediertebestrijding nader worden bepaald tot de bestrijding van ratten, muizen en vliegen. Ook wil de sector dat de voorschriften voor reinigings- en ontsmettingsmiddelen en voor gewasbeschermingsmiddelen beter worden gescheiden en omschreven en dat de voorschriften voor transport en opslag van voer in eigen beheer worden verduidelijkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.