Home

Nieuws 325 x bekeken

Kalverhandelaar in de fout, toch vergoeding

Den Haag – Een kalverhandelaar werd in 2004 terecht beboet, omdat chlooramphenicol in zijn dieren werd gevonden. Toch moeten de ministers van ELI en Veiligheid en Justitie hem een vergoeding betalen.

Dit heeft het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBB) uitgesproken.

Het Rikilt stelde in 2004 vast dat bij de kalveren van de handelaar een te hoog gehalte van de verboden stof chlooramphenicol aanwezig was. Bij een contra-expertise werd dat bevestigd en ook een eigen onderzoek van de handelaar sprak hem niet vrij. Daarom verloor hij onder meer de Europese slachtpremie.

De handelaar vocht de uitslagen aan, maar zonder succes. Ook het CBB oordeelde dat de man de feiten tegen had. Toch moeten de ministeries van ELI en van Veiligheid en Justitie hem  2.500 euro schadevergoeding uitkeren. Dit als goedmakertje voor het feit dat de rechtsgang ongerechtvaardigd lang heeft geduurd.

Of registreer je om te kunnen reageren.