Home

Nieuws

KCB stelt structureel toezicht teeltbedrijven uit

Den Haag – Het Kwaliteits Controlebureau voor groente en fruit (KCB) heeft besloten om het toezicht bij teeltbedrijven uit te stellen tot 1 januari 2012.

Dat heeft de KCB-directie bekendgemaakt. Het was de bedoeling dat structureel toezicht bij teeltbedrijven vanaf 1 juli 2011 ingevoerd zou worden, maar vanwege de Ehec-crisis is dat moment uitgesteld.

Volgens het KCB zitten telers op dit moment niet te wachten op extra kosten voor controles die door het controlebureau zouden worden uitgevoerd. Telers moeten daar namelijk zelf voor gaan betalen.

Het KCB wil het toezicht invoeren omdat er steeds vaker sprake is van directe afzet van productielocatie naar afnemer. Steeds meer telers verpakken en sorteren zelf hun product. Voorheen was dat vaak een rol die door de handel of veiling werd waargenomen.

Telers kunnen vanaf 1 januari 2012 twee tot twaalf keer een bezoek op het bedrijf verwachten, afhankelijk per situatie. Om te bepalen hoe het toezicht per teler geregeld moet worden, is een evaluatie onder telers uitgevoerd en zijn risicofactoren in kaart gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.