Home

Nieuws 343 x bekeken

Indonesië laat slachthuizen onderzoeken

Jakarta – De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono heeft vrijdag opdracht gegeven voor een onderzoek naar de slachthuizen in zijn land. Dit doet hij naar aanleiding van het exportverbod van Australië voor slachtvee naar Indonesië. Dat meldde de president tijdens een persconferentie.

Australië voerde het verbod van minimaal 6 maanden in nadat de Australische tv-zender ABC een documentaire met gruwelijke beelden van Indonesische slachthuizen had uitgezonden. De uitzending leidde tot woedende reacties onder de Australische bevolking.

Op de beelden was te zien hoe slachthuismedewerkers de dieren sloegen, schopten en hun ogen uitstaken om ze in de slachthokken te krijgen.

Yudhoyono hoopt met het onderzoek de vleestoevoer naar Indonesië te herstellen. ,,We moeten respect hebben voor het welzijn van dieren. De ministers van Landbouw en Gezondheid moeten de abattoirs bezoeken'', aldus de president. Hij verzocht de ministers snel te handelen om een prijsstijging van vlees te voorkomen, met belangrijke islamitische feestdagen in het verschiet.

De veesector in Australië exporteert jaarlijks meer dan 700.000 levende dieren naar het buitenland. Daarvan gaan een half miljoen dieren naar Indonesië.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.