Home

Nieuws

'Import Mercosur drukt prijs pluimveevlees'

Barneveld - Het scenario waarbij Mercosur-landen 320.000 ton extra pluimveevlees naar Europa mogen exporteren, is onacceptabel.

Dat zei voorzitter Jan Odink van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie donderdag tijdens de openbare bestuursvergadering van het Productschap Pluimvee en Eieren.

Door de extra import van 320.000 ton pluimveevlees uit enkele Zuid-Amerikaanse landen, zou de Europese productie van pluimveevlees met 250.000 ton dalen volgens onderzoekers van de Europese Commissie. "De Europese consumptie van pluimveevlees zal de komende tijd niet stijgen, omdat er goedkoop varkensvlees uit particuliere opslag op de markt komt. Bij een grote extra import van pluimveevlees uit Mercosur-landen zullen de imkomsten van Europese vleeskuikenhouders dalen. Nederland zal daardoor ongetwijfeld meer auto’s kunnen exporteren naar Mercosur -landen, maar daar schieten we niets mee op", legt Odink uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.