Home

Nieuws 221 x bekeken

IBC houdt op te bestaan

Hillegom – Het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) in Hillegom houdt op te bestaan. Per 31 december van dit jaar wordt het promotiecentrum opgeheven.

Aan dit besluit liggen overwegingen ten grondslag die verband houden met het besluit van de Handelsbond Anthos om collectieve activiteiten niet meer te financieren via het Productschap Tuinbouw. En tevens vanwege de lopende discussies over de toekomst van de Publiekrechtelijke Bedrijfsorganisaties. Als gevolg hiervan kunnen zowel Anthos als de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur onvoldoende zekerheden bieden voor de continuïteit van het IBC. De medewerkers van het IBC wordt ontslag aangezegd. Hen is toegezegd at er een sociaal plan gaat komen.

Tevens zal het bestuur zorg dragen voor een verantwoord afbouwen van de activiteiten van het IBC. Het bestuur is zich ervan bewust dat met deze stap een einde komt aan een zeer lange historie van promotie via het IBC. Tegelijkertijd zegt ze er vertrouwen in te hebben dat de promotie van bloembollen en bolbloemen op een andere schaal en via andere kanalen zal blijven plaatsvinden. Bij het IBC werken momenteel 12 mensen in vaste dienst.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.