Home

Nieuws 241 x bekeken

Hoge kwaliteit Astilbe in Lisse

Lisse – In de keuringszaal bij de CNB in Lisse is een voortreffelijke inzending van kwalitatief zeer goede Astilbe te zien.

“Deze fraaie tuin- en potplanten zijn nog zeker twee weken te bewonderen in de showruimte,” aldus Johan van Scheepen, taxonoom bij de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur. “Zo lang ze voldoende water krijgen zijn het buitengewoon dankbare tuinplanten, die een lange tijd bloeien. De mooie collectie in de keuringszaal die werd ingezonden door de firma Wijnhout – Koomen is zonder meer een bezoek aan de showruimte waard.” De keuringscommissie van de KAVB beoordeelde de diverse cultivars en constateerde dat er twee boven alles uitsteken. Dat zijn de cultivars ‘Country & Western’ en ‘Rock & Roll’ die elk de hoge waardering van 9,50 punten kregen. De roze ‘Country & Western’ bloeit rijk en is net als de witte ‘Rock & Roll’ in het perfecte stadium qua rijpheid. De forse bloeiwijze van de roze ‘Rhytm & Blues’ trok eveneens de aandacht. Er worden verschillende nieuwe zaailingen geshowd die stuk voor stuk hoog scoorden van 9,10 punten tot 9,40 punten.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.