Home

Nieuws 254 x bekeken

Handelsomzet CNB stijgt 9 procent

Lisse – Het boekjaar 2010/2011 van de Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) in Lisse is afgesloten met een handelsomzet van 305,1 miljoen euro, een stijging van 9 procent ten opzichte van vorig jaar.

De bemiddelingsomzet steeg het afgelopen boekjaar met 24 miljoen euro tot 301,9 miljoen euro. De omzet van de groene- en materialenveilingen steeg met 1,3 miljoen euro naar 3,1 miljoen euro. De omzet van het CNB Koel- en preparatiebedrijf in Bovenkarspel daalde met 462 duizend euro tot 3,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat dat gekoppeld is aan deze omzetontwikkeling is eveneens positief. Echter, wat er onder de streep exact overblijft, is elk jaar sterk afhankelijk van de waardering van de debiteuren. Deze waardering zal in de zomermaanden plaatsvinden.

Algemeen directeur Wouter Willems spreekt van een zeer positieve ontwikkeling. “Het mag opvallend worden genoemd hoeveel klanten hun vertrouwen in CNB hebben gesteld in dit toch lastige jaar. Het is niet alleen een prijseffect waarvan hier sprake is, maar het marktaandeel van CNB ontwikkelt zich ook positief. Een bewijs dat klanten hun vertrouwen in ons apparaat en het door onze medewerkers geleverde werk stellen. Die klanten bedank ik voor het vertrouwen en de medewerkers voor hun geweldige inzet.”

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.