Home

Nieuws 186 x bekeken

Groter aanbod asperges drukt Duitse telersprijs

Bonn - Het asperge-aanbod in Duitsland is aanzienlijk groter dan vorig jaar. De nadelige invloed daarvan op het telersprijsniveau bleef niet uit.

Dat valt op te maken uit cijfers van de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE). Van begin maart tot eind mei kwam volgens deze landelijke overheidsdienst 43 procent meer op de markt dan in dezelfde periode van 2010. Het cijfer is gebaseerd op de aanvoer bij de groentegroothandels- en veilingbedrijven (Grossmärkte) in Berlijn, Frankfurt am Main, Hamburg en München.

Volgens het BLE geeft dit een representatief beeld van niet alleen de aanvoer in Duitsland maar ook van de prijsontwikkeling. Deze blijkt voor de telers tegen te vallen. Met de 43 procent grotere afzet werd slechts 15 procent meer omgezet. Op de vijf groothandelsmarkten was het omzetcijfer in de genoemde periode namelijk krap 20 miljoen euro tegen ruim 17 miljoen euro vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.