Home

Nieuws

Grote prijsverschillen bij lelie

Aalsmeer – Op de vestigingen van FloraHolland gingen vorige week bijna 6 miljoen lelies van de hand voor een gemiddelde prijs van € 0,42. Er waren aanzienlijke prijsverschillen tussen de hoofdgroepen merkbaar.

Concernbreed gingen de Longiflorums een centje duurder voor € 0,36 en ook de Orientals kenden een betere prijs van € 0,58, hetgeen een cent beter is dan een week eerder. De LA's en Aziaten daarentegen leverden een stuiver in en kwamen uit op rond 25 cent gemiddeld. Dat is tekort en voor de laatste twee genoemde groepen en ook vrijwel hetzelfde prijsniveau als vorig jaar. Orientals en de Longiflorums brachten het vorige seizoen gemiddeld rond de 15 cent meer op.

De aanvoer van Hippeastrum kwam vorige week uit op ruim 70.000 stelen en die gemiddeld minder dan 80 cent opbrachten. De aanvoer van Freesia lag aanzienlijk hoger dan een week eerder. In vier dagen werden ruim 6 miljoen stuks aangevoerd. De dubbelbloemigen wisten een gemiddelde prijs van € 0,17 te scoren, hetgeen hetzelfde is als een week eerder. Ook de enkelbloemigen bleven redelijk stabiel op een gemiddelde van ruim 15 cent. De aanvoer van Irissen kwam uit op ruim 1,3 miljoen die gemiddeld voor bijna € 0,08 van de hand gingen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.