Home

Nieuws 432 x bekeken

Grondprijzen Nedersaksen stijgen onder druk van energieteelt verder

Hannover – De landbouwgrondprijzen in Nedersaksen hielden in 2010 de stijgende lijn van het voorafgaande jaar vast, mede door de vraag naar areaal voor de teelt van mais voor vergistingsinstallaties.

Dat constateert de voor de monitoring van de grondprijsontwikkeling verantwoordelijke overheidsinstantie van de deelstaat, de Gutachterausschüsse für Grundstückswerte in Niedersachsen (GAG). In de weideregio’s zijn prijsstijgingen te zien van 30 procent (Landkreis Wesermarsch), 20 procent (Landkreis Friesland) en 15 procent (Northeim). Gemiddeld voor Nedersaksen als geheel steeg de prijs van weidegrond met 9 cent per vierkante meter naar 1,03 euro per vierkante meter ofwel 10.300 euro per hectare. De hectareprijs van akkerbouwgrond steeg naar 18.200 euro tegen 17.500 euro in 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.