Home

Nieuws 189 x bekeken

Groene kaart voor recreatie in de Bollenstreek

Noordwijk - De Groene Kaart van de Bollenstreek is gepresenteerd.

Op deze gratis recreatiekaart staan de fietsknooppunten en wandel- en kanoroutes in de Bollenstreek. Ook is daarop te zien waar op het platteland u kunt overnachten en waar u streekproducten kunt proeven en kopen.

De vier agrarische natuurverenigingen rond Leiden hebben elk voor hun eigen gebied een toeristisch-recreatieve kaart gemaakt: Geestgrond in het bollengebied, Santvoorde in het duingebied, VANAde in het plassengebied en Wijk en Wouden in het weidegebied. Samen vormen zij De Groene Klaver en zetten zij zich in voor een economisch en ecologisch gezond platteland, waar boeren en burgers elkaar kunnen vinden.

De Groene Kaart zorgt ervoor dat het agrarisch gebied beter ontsloten wordt en dat de recreatieve mogelijkheden beter inzichtelijk zijn. Dankzij Europese subsidie is de kaart gratis verkrijgbaar.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.