Home

Nieuws

Groen! wil grondbank voor biologische boer

Zottegem – De politieke partij Groen! in het Belgische Zottegem dringt in het gemeentebestuur aan op de oprichting van een grondbank voor biologische landbouw. Dat meldt de website Regio Zottegem.

Groen! Zottegem wil dat de stad Zottegem zich inspant om de biologische landbouw te promoten. Door een grondbank zullen de boeren zich geen zorgen hoeven te maken over grond en leningen en kunnen zij zich concentreren op de uitbouw van hun bedrijf, stelt de partij. Volgens gemeenteraadslid Dieter Everaert van Groen! telt Zottegem op dit moment nog geen enkele biologische boer, terwijl alle omringende gemeenten wel biologische landbouwbedrijven hebben.

Groen! zet zich ook in voor de niet-biologische boeren. De stad kan de boeren volgens de partij een handje helpen door thuisverkoop te stimuleren. De partij bepleit ook hogere subsidies voor agrarisch natuurbeheer. Budget voor uitbouw van de groene ring rond Zottegem wordt volgens Groen! toch nooit gebruikt en kan volgens de partij beter worden ingezet voor agrarisch natuurbeheer.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.