Home

Nieuws

Greenery neemt grootste aandeel in Inova Fruit

Geldermalsen – De nieuwe afzetstructuur van de clubrassen onder Inova Fruit heeft voor een flinke verschuiving in de aandeelverhoudingen van de deelnemende partijen gezorgd.

The Greenery krijgt in de nieuwe afzetstructuur een aandeel van 40 procent, dat was eerder nog 26 procent. Fruitmasters, dat eerder nog 29 procent van de aandelen in bezit had en daarmee de grootste partij was, gaat terug naar 10 procent.

Opvallend is ook de nieuwe rol van Veiling Zuid-Limburg. Eerder was dat nog een kleine partij in de organisatie, met een aandeel van 7 procent in Inova Fruit, in de nieuwe structuur krijgt de Limburgse veiling 25 procent van de aandelen in bezit.

Veiling Haspengouw zakt van 18 naar 5 procent, de NFO van 16 naar 10 procent. Veiling Zaltbommel, eerder nog de kleinste aandeelhouder, krijgt in plaats van 4 procent nu 10 procent in handen.

De nieuwe verhouding zou beter aansluiten bij het volume dat is aangeplant bij de verschillende afzetorganisaties, schrijft NFO-directeur Siep Koning in het ledenblad Fruitteelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.