Home

Nieuws 180 x bekeken

’Gemillimeter over geld verlamt besluitvorming PT’

Zoetermeer – Dragende organsiaties van het Productschap Tuinbouw kijken steeds strikter naar de besteding van de door hun achterban ingebrachte heffingsgeld. Daardoor wordt het algemeen belang nog wel eens uit het oog verloren, maar zet dat ook de besluitvorming onder druk.

Dat zei PT-secretaris Michiel Gerritsen tijdens de sociaal economische commissievergadering maandagmiddag. ”Ik constateer dat steeds vaker gemillimeter plaatsvindt over geld. Dat verlamt de besluitvorming.” Interim-voorzitter Bart Bruggeman is het eens met die kritiek. ”Dat verhoogt niet de collectieve kracht van de tuinbouw.”

Gerritsen deed een beroep op de organisaties om meer te denken aan het algemeen belang van de tuinbouw. En niet bijdragen daarvoor ’precies met een schaartje te knippen.”
Dinsdagmiddag liet de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners VHG meerdere malen weten niet mee te willen betalen aan collectieve projecten.

Of registreer je om te kunnen reageren.