Home

Nieuws 201 x bekeken 1 reactie

'Geen beperking verkoop uitloopei bij ophok'

Houten - Bij een verplichte ophok langer dan 12 weken moet er geen beperking zijn bij de verkoop van eieren van vrije uitloopleghennen.

Houders van die dieren en pakstations moeten Freiland-eieren ook bij een ophokplicht langer dan 12 weken onder die noemer op de markt kunnen afzetten. Dat vindt de Algemene Nederlandse Vereniging van Eierhandelaren (Anevei). Zij heeft daarover een brief gestuurd aan het Productschap Pluimvee en Eieren. Dat schap bespreekt die brief komende donderdag in zijn vergadering van de Sectorcommissie Eieren.

Bij de afzet van biologische eieren geldt er geen beperking als de verplichte ophokperiode bij een uitbraak van een ziekte langer dan 12 weken duurt. De Anevei vindt het daarom niet juist dat die beperking wel geldt voor vrije uitloopeieren. Die komen bij een ophokperiode langer dan 12 weken als scharrelei op de markt en leveren daardoor minder op dan vrije uitloopeieren. De Anevei wil een eind aan die situatie maken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gooie zaak

Of registreer je om te kunnen reageren.