Home

Nieuws 165 x bekeken

Geen Franse Ehec-besmette kiemgroenten in Nederland

Nijmegen – Nederlandse consumenten hoeven zich geen zorgen te maken dat ze in aanraking komen met Franse kiemgroenten die met de Ehec-bacterie zijn besmet.

De groenten worden niet geïmporteerd en van de besmette soorten worden alleen fenegriekkiemen op kleine schaal hier geproduceerd. Dat zei een woordvoerder van Evers Specials – Taugé, de grootste taugételer van Nederland, maandag.

Het ministerie van VWS adviseerde zondag voorlopig geen rauwe rucolakiemen, mosterdkiemen en fenegriekkiemen te eten. In Frankrijk zijn deze groenten uit de handel gehaald, omdat in de omgeving van Bordeaux mensen de STEC (Ehec) bacterie O104:H4 hebben opgelopen. Een aantal van hen heeft ook de nieraandoening HUS.

”De enige producent van fenegriekkiemen in Nederland heeft zijn product uit het assortiment gehaald”, zei de woordvoerder. ”Rucolakiemen en mosterdkiemen worden niet in ons land geproduceerd.”

Of registreer je om te kunnen reageren.